dimarts, 23 d’octubre del 2012

Fruites de temporada: els caquis



Ja comencem a collir caquis del nostre arbre, per tan, avui toca parlar d’aquesta fruita que tothom coneix el nom però tampoc és molt habitual consumir-la en les nostres terres. Molt dolcet i de textura semblant a la melmelada.



Cacquis


Propietats:

Ric en vitamina A i C, en potassi i sucres

Molt baix en sodi, d’aquesta manera disminueix el risc de patir malalties degeneratives i cardiovasculars.

Si el mengem molt madur ajuda a combatre el restrenyiment i verd la diarrea.

S’aconsella que tothom en mengi per les seves propietats nutritives però especialment, ancians, esportistes i dones en períodes de gestació i lactancia.

Té un elevat contingut en aigua i una aportació escassa en greixos, també és alt en hidrats de carboni (més que altres fruites, 65,6kcal per cada 100 grams)


Amb aquests consells us esperem demà. Tindrem una recepta a base de patata, d'aquelles que són un clàssic!

1 comentari: