Ja comencem a collir caquis del nostre arbre, per tan, avui toca parlar d’aquesta fruita que tothom coneix el nom però tampoc és molt habitual consumir-la en les nostres terres. Molt dolcet i de textura semblant a la melmelada.
Propietats:
Ric en vitamina A i C, en potassi i sucres
Molt baix en sodi, d’aquesta manera disminueix el risc de patir malalties degeneratives i cardiovasculars.
Si el mengem molt madur ajuda a combatre el restrenyiment i verd la diarrea.
S’aconsella que tothom en mengi per les seves propietats nutritives però especialment, ancians, esportistes i dones en períodes de gestació i lactancia.
Té un elevat contingut en aigua i una aportació escassa en greixos, també és alt en hidrats de carboni (més que altres fruites, 65,6kcal per cada 100 grams)
Amb aquests consells us esperem demà. Tindrem una recepta a base de patata, d'aquelles que són un clàssic!
Jo li dic palosanto, noies palosanto es pot dir en catala?
ResponElimina