dimarts, 16 d’octubre de 2012

Les carxofes, un vegetal que amaga molts secrets


Temps de tardor i temps de recomanar-vos els aliments que són de temporada. Avui a tall de resum us apropem a les carxofes, verdura sana i amb mil possibilitats. El COR és la part més bona i la més saborosa però la carxofa no només és un ingredient de tardor amb el que cuinem de tan en tan...

Propietats interessants:

- Les carxofes contenen vitamina C, alts nivells de vitamines B, fibra dietètica i gran nombre de minerals.

- Contenen cinarina, un ingredient que permet que el fetge metabolitzi la ingesta excesiva d’aliments i d’alcohol. Si la prenem infusionada ajuda a combatre la ressaca.

- Les carxofes beneficien també la dieta de persones amb artritis i reumatisme. Ajuden a controlar el nivell de colesterol i reduir el nivell de sucre.



- Els cors van molt bé per combatre la indigestió si es prenen com a entrant.

- L’aportació calòrica de la carxofa es mínima i no conté greixos gairebé (0.12 %)

- La carxofa és rica en fibra, calci i potassi.

- 100 grams de carxofa al dia cobreixen el 16% de la necessitat diària de fòsfor, 10% de ferro i 8% de magnesi

Esteu atents al blog perquè tenim moltes receptes boníssimes amb carxofes!

1 comentari:

  1. Hola noies,
    Molt interesant el vostre blog, m'agrada molt la idea de la cuina ràpida i econòmica
    Felicitats pe'l blog

    ResponElimina