divendres, 2 de novembre del 2012

Panellets de pinyons i ametlles

Arribem al final de la setmana. Per això, ara que tenim més temps, us proposem una recepta fàcil però que moltes vegades ens fa por de fer. Amb la castanyada a l'esquena, volem que us animeu a fer panellets! En farem de pinyons i ametlles, però amb la base de patata es poden fer moltes varietats.


Animeu-vos!
panellets




Ingredients: 
  • 150 gr de patata bullida amb pell
  • 1 kg de farina d'ametlla crua Marcona
  • 800 gr de sucr
  • 150 gr de patata bullida amb pell
  • la pell de ½ llimona ratllada
  • 30 gr d'anís dolç

Procés: 

Una vegada tenim la patata bullida, l'hem d'aixafar bé amb una forquilla. Utilitzant les mans que prèviament ens haurem rentat bé,  farem una massa on barrejarem la patata, el sucre i la farina d'ametlla. 
Tot seguit, i això és opcional, afegirem l'anís i la pell de llimona i acabarem de mesclar-ho tot. Hem d'aconseguir que la massa es desenganxi del recipient. Aquest massapà el deixarem reposar unes dotze hores tapat a la nevera perquè ens agafi una mica de cos. 

Passades aquestes hores arriba el moment de donar-hi forma!

En un bol a part barrejarem pinyons sense torrar amb una mica de rovell d'ou i arrebossarem les boles amb els pinyons (el truc per poder enganxar amb més facilitat els pinyons a les boles és mullar els pinyons amb una mica de rovell allargat amb aigua). Ho posarem en safates de forn una mica separats i els courem a 225ºC fins que agafin color. Aquest procés el repetirem per fer els panellets d'ametlles! Un cop tenim la base de massapà podem fer moltes varietats de panellets. Podeu fer aquesta recepta amb els més petits de casa! És tot un espectacle. 

Dilluns gaudireu d'uns bons postres!
Salut i bon cap de setmana!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada