dimarts, 6 de novembre de 2012

Les castanyes

Com cada dimarts, deixem de banda els fogons per informar-vos de les propietats dels aliments de temporada.

Després d'aquests dies, cal parlar de les castanyes.

Aquest fruit, també anomenat Catanesa Sativa, es pot consumir fins al final de l'hivern. El podem trobar a zones amb climes temperats humits de l'hemisferi nord, com Europa, Xina i el nord d'Àfrica i dels Estats Units. Per aquest motiu existeixen quatre varietats: comuna o europea, japonesa, americana i xinesa. Totes aquestes varietats compten amb una proporció d'hidrats de carboni diferent. Cal destacar que la varietat xinesa té un sabor una mica més intens que la resta.







Les castanyes tenen unes propietats semblants a les dels cereals. El seu contingut en hidrats de carboni, fibra i aigua fa que aquest fruit sigui totalment recomanable per tractar:


  • l'estrès
  • la depressió
  • l'anèmia
  • el desgast físic
  • diferents problemes intestinals, cardiovaculars, degeneratius i de memòria

També la castanya és bona durant l'embaràs i la lactància i és un bon antinflamatori, anticancerós i reconstituent. 


Com podeu veure, la castanya és un bon partit per incloure dins la nostra carmanyola. 
Per això les podem preparar bullides, torrades o crues. També en podem fer salses, sopes o cremes. 

Animeu-vos a jugar amb aquest fruit nutritiu. Teniu temps fins a final d'hivern!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada