dimecres, 7 de novembre del 2012

Ous encistellats

Nova recepta per aquells que no tingueu temps i us agrada menjar bé i sa! Avui farem ous encistellats, una recepta rapidíssima, molt fàcil i, com sempre, molt econòmica. Potser veient la foto que us ensenyem, no us ve al cap ben bé com es pot fer. Aquesta és una bona manera de menjar un bon ou ferrat, però amb menys oli i amb diferents combinacions. Voleu descobrir-ho?


ous encistellats a la carmanyola



Ingredients:

  • 1 ou
  • una llesca de pa de motlle
  • enciam o escarola
  • oli

Procés:

Agafarem un plat i hi posarem la llesca de pa de motlle. És indiferent si és integral o no, però sí que és cert que l'integral no absorbirà tant l'oli. Agafarem un got i farem un forat al pa amb les vores i el retirarem. En una paella hi posem una cullerada d'oli i, un cop calent, hi posarem les vores del pa de motlle. Quan veiem que està una mica torradet, hi posarem l'ou a dins del cercle buit, com si es tractés d'un ou ferrat dels de sempre. Ho deixem una mica i, seguidament, ho girarem per tal de coure la part de sobre. A l'hora de girar-ho heu de fer-ho ràpid, ja que pot ser que l'ou se us trenqui abans d'haver-lo girat completament.Hem de vigilar que no se'ns enganxi a la paella, ja que el pa de motlle ha abosrobit l'oli. A la carmanyola, ho podem complementar amb el que vulguem, com per exemple, amb una mica d'escarola.
La part de pa de motlle que hem retirat, podem passar-la també per la paella i torrarla una miqueta per acompanyar. Però des d'aquí us animem a treure tota la vostra originalitat i afegir, en una miqueta de pa de motlle, aquells quatre ingredients que no sabeu com combinar.

Tot i això, sabem que no en teniu prou per dinar, i no volem que us quedeu amb gana! 
Així que us recomanem una passejada per les receptes que us hem proposat fins ara al blog i trieu el primer plat que més us agradi per poder acompanyar-hi aquest ou encistellat.


Preu aproximat:  2 euros


Ous encistellats


1 comentari: